Se och göra, något för alla

Dalarna är en skattkista fylld av platser & aktiviteter värda att se & göra. Kultur, sport, natur och konsthantverk för att nämna några. Här kommer några förslag.

 

Fiske

I Orsa finns mängder med erkänt bra fiskevatten. Intill Orsa Grönklitts anläggning finns också put-and-take-sjöar, sjöar där man kontinuerligt planterar ut fisk vars syfte är att den relativt omgående ska fångas. För fiske i Rädsjön finns fiskekort att köpa på Längdcentrum/Grönklitt.  Fiskekort till övriga fiskevatten i och runt Orsa hittar ni på Orsa Fiskecenter. https://www.ofc.nu/

Koppla av, koppla bort, bara vara…

En filt och en bra bok i den varma stugan, en upptäcktsfärd i den vackra vinterskogen ovanför Finngården, en långsam promenad genom Fäboden eller en kopp kaffe på trappen till din stuga. Se det stora i det lilla

Stäng av mobilen och låt dagen ta över. På och runt Finngården finns alla möjligheter för att dagen kommer ge dig minnen, glädje och ny energi.

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark.  Parken har valt en inriktning med stora rovdjur från norra halvklotet och flera av dem är utrotningshotade. Runt om i parken finns dessutom flera lek- och lärstationer som gör det möjligt att leka sig fram till ny kunskap om djuren och deras miljö.

https://www.orsarovdjurspark.se/

Tomteland

På Sagolandet Tomteland i Gesunda strax utanför Mora, kan du träffa Tomten året runt, inte bara på julen. Här har han samlat alla sina vänner: nissarna, trollen, busmössen, älvorna, renarna, Sago-fen, Häxan och många fler.

https://www.tomteland.se/

Kulturpasset

Ta del av Kulturresan Dalarna, en rundresa med nedslag på platser som avslöjar spännande delar av Sveriges historia. Samla stämplar i Kulturpasset och ta del av förmånliga erbjudanden. Besök nio kulturhistoriska besöksmål i Dalarna; Avesta Art, Zornmuseet, Carl Larsson gården, Falu Gruva, Hildasholm, Ornässtugan, Porfyrmuseet, Dalarnas museum och Nils Olsson Dalahästar.När varje erbjudande används får innehavaren av passet en stämpel. När alla nio kulturresemål besökts erhålls en specialutgåva av Kulturresans dalahäst. Varje erbjudande i passet gäller för en person vid ett tillfälle med startdatum för dagen då passet införskaffas.  Det kostar 125 kr och säljs på alla de besöksmål som finns med samt på turistbyråer i Dalarna. (Gäller i två år.)