Bra att veta – Finngården

Här finner du sånt som är bra att veta inför din vistelse hos oss på Finngården.

 

Finnbodens stugor

Vill du ha en toppmodern stuga där alla vinklar är 90 grader? Då ska du inte bo hos oss. Våra vackra timmerstugor är över hundra år gamla, men varma och välkomnande. Det knakar lätt i de gamla trägolven, man måste ducka för att gå över en tröskel och trappen är kanske brantare än i ett modernt hus. Ingen stuga är den andra lik men alla bär en historia. I dagsläge har alla stugor värme och elektricitet, alla (utom härbrena) har toalett och matlagningsmöjligheter av olika standard. Det finns en gemensam nybyggd bastu med flera duschar och toalett. Mellan stugorna finns gott om plats för varje gäst att njuta av stillheten, utsikten och den vackra fäbodsidyllen.

Stugorna bokas normalt hela veckor, söndag-söndag eller kortveckor sönd-tors samt tors-sönd. Men har du andra önskemål så hör av dig så gör vi vad vi kan för att lösa det.

Självhushåll

Som gäst hos oss lagar du din egen mat, har med sänglinne och handdukar samt städar stugan före avresa.  Våra stugor har varierande standard på köken. Från modernt kök med diskmaskin i Loftet och Maklin NV till micro i de två minsta härbrena. Sänglinne och handdukar finns att hyra av stugvärden vid behov. 

På Finngården finns det gott om plats mellan stugorna, lägg ut picnick-filten eller använd våra bänkar och bord för härliga måltider utomhus. Grillar ni så tänk på brandrisk, följ det som gäller från myndigheter och se till att alltid ha en hink med vatten vid sidan om.

 

Husdjur

På Finngården är det tillåtet att ta med sig husdjur till Gaveln.

Äta bör man…

När och om man inte vill laga mat själv så finns det alternativ.

Bara en kort promenad bort finns Fryksås Hotell & Gestgifveri. Deras gourmet-restaurang är en upplevelse, både smakmässigt och utsiktsmässigt. Vill ni äta frukost här så vill hotellet att ni förbokar kvällen innan.                   
Smidgården ligger även den på kort gångavstånd. Restaurangen har  café på  förmiddagen, hembakade Pizzor, Lunch- och Kvälls À La Carte.
I Grönklitt finns Toppstugan som bjuder på panoramisk utsikt och god mat. Här kan du allt som oftast se tigrarna i Rovdjursparken nedanför. Ugglan&Björnen längre ner i Grönklitt, har café, bar och bistro.

Shopping

Konsthantverk och specialiteter från bygden finner ni i Fryksås Hantverksbod, Hansjö Lanthandel & Kaffestuga, Orsa Järn & Design Och Nya Saluhallen i Orsa för att nämna några. Dalarna är också känt för auktioner och loppmarknader. Håll ögonen öppna!

För att handla mat och hushållsvaror finns en mindre Närlivs i Grönklitt och sen finns de vanliga matvarubutikerna i Orsa.

Grupper, event och specialarrangemang

Är ni en grupp som ska komma upp, någon ska  kanske firas, hjälp med bokning av något slag? Kanske en överraskning för någon som ska bo hos oss? Lite extra lyx som att komma till bäddade sängar och lite mat & dryck i kylskåpet vid sen ankomst? 

Kontakta oss så ska vi göra vad vi kan för att göra er vistelse så bra som möjligt.